σπανακόπιτα
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
3 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ τσίπουρο
Για τη γέμιση:
1 ½ κιλό σπανάκι
4 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
6 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
500γρ. φέτα ΛΕΣΒΙΓΑΛ τριμμένη
1 ματσάκι άνηθο
μπόλικο πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, χωρίζουμε τη ζύμη στα 5 και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Σε μια κατσαρόλα μαρένουμε το σπανάκι με τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Όταν μαραθούν ρίχνουμε το ρύζι και την φέτα, το πιπέρι και στο τέλος αφού τα κατεβάσουμε από την φωτιά τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. Ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί και το λαδώνουμε. Ανοίγουμε άλλο ένα και το στρώνουμε ρίχνουμε το μείγμα και στη συνέχεια 3 φύλλα λαδωμένα. Χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!